Savonian luotsaama Laboratories for Climate Actions (ILCA) -hanke on työskennellyt yhteistyössä Ketoisen kanssa. Ketoinen tuottaa matalahiilihydraattisia, kuitu- ja proteiinipitoisia leipomotuotteita. Yhteistyön ydinkysymyksiä ovat strategian kehittämisprosessin tukeminen vastuullisuustoimiin keskittyvillä tapaamisilla. Yhteiset tapaamiset veivät käytäntöön uudenlaisen vastuullisuuden ajattelutavan, joka perustuu globaaliin kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen huomiointiin. Markkinointinäkökohdista löydettiin tärkeitä alueita: kotimaisuuden parantaminen (kotimaisuusaste, läpinäkyvyys ja jäljitettävyys), ja paikallisesti saatavilla olevien raaka-aineiden huomiointi.
Yhteistyökumppanin kommentit
”Kaikki tuotteemme ovat viljattomia, gluteenittomia, hiivattomia ja laktoosittomia. Ketoinen osallistuu terveyden ja hyvinvoinnin tutkimushankkeisiin, joiden tavoitteena on parantaa elämänlaatua, ehkäistä elintasosairauksia sekä tukea tulevaisuuden toimintakykyä ja hyvinvointia. Käytämme ja hyödynnämme elintarvikkeissa puhtaita, tutkittuja ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Käyttämällä tuotteita, joissa hiilineutraalius on huomioitu esimerkiksi maitoketjussa ja munatuotteista sekä eläinten hyvinvoinnista on huolehdittu, Ketoinen pyrkii varmistamaan, että toiminta on sopusoinnussa ympäristön ja yhteiskunnan tarpeiden kanssa.”
– Niina Vänttinen, CMO, Ketoinen
Tutustu Ketoisen verkkosivuihin klikkaamalla tästä.


2.3
Tuplata vuoteen 2030 mennessä maatalouden tuottavuus ja pientuottajien tulot takaamalla oikeus tietoon, markkinoihin ja arvonluontimahdollisuuksia
Uusimmat viikon vaikuttavimmat:
- Vuosikertomus – pakollinen paha vai innostava tarinankertoja?
- Opin.fi on solahtanut osaksi Savonian prosesseja
- Pelillistämisellä ratkaisuja pohjoisten harvaan asuttujen seutujen haasteisiin
- Pelissä mukana myös kehon hyvinvointi – KuPS-juniorit Wellness Centerin kartoituksessa
- Rohkeasti eteenpäin, yhdessä uudistuen – vuosi täynnä vaikuttavuutta!
- Aidot oppimisympäristöt Startup-yrittäjyyden opiskelussa tekoälyn aikakaudella