Lautasella kaksi paahtoleipää, joiden päällä on vihreitä lehtiä.

Ruokahävikki-webinaari 21.3.

Bio- ja kiertotalouden tutkimusalan FoodLoops-hanke järjestää 21.3. klo 11-13:30 koulujen ruokahävikin vähentämiseen tähtäävää kehitystyötä ja projektin tuloksia esittelevän webinaarin. Tilaisuus tarjoaa vaiheittaisen koulutuksen yhteiskehittämisprosessista kuntien, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, kolmannen sektorin organisaatioiden ja yritysten asiantuntijoille.

Kansainvälisen työpajan tavoitteena on:

• Lisätä kansainvälistä tiedonvaihtoa ja ottaa käyttöön toimivia käytänteitä lähialueilla.

• Vahvistaa yhteistyötä paikallisten viljelijöiden, koulujen ja ruokapalveluiden välillä kiertotalouden näkökulmasta.

• Kerätä osallistujien palautetta hankkeessa laaditusta käsikirjasta.

Tilaisuudessa pidetään hankkeen toteuttajien lyhyet puheenvuorot. Webinaarin pääpaino on interaktiivisessa ryhmätyöskentelyssä keskittyen paikallisiin tarpeisiin ja ratkaisuihin sekä yhteistyöverkostojen rakentamiseen.

Webinaarin järjestävät Savonia-ammattikorkeakoulun Bio- ja kiertotalouden tutkimusala, Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production (CSCP), Lithuanian Consumer Institute & Gdansk Municipality.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet päivitetään hankesivuille maaliskuussa. Tilaisuus pidetään englanniksi.

FoodLoops-hanke: https://interreg-baltic.eu/project/foodloops/

Yhteystiedot:

Harri Auvinen, tutkimus- ja kehityspäällikkö, harri.auvinen@savonia.fi, p. 447856923

Ulla Santti, TKI-asiantuntija, projektipäällikkö, ulla.santti@savonia.fi, p. 0447856921

Anne Holopainen, projektisuunnittelija, anne.holopainen@savonia.fi, p. 044 7855616