Kaksi nuorta miestä katsoo kameraan hymyillen ja näyttää peukkua.

Aloittavat opiskelijat tutustuivat kampukseen hyvällä fiiliksellä – ”Jännitys 8,5/10”

Elokuun lopussa ja syyskuun alussa kampusten käytävillä nähdään isoja opiskelijaryhmiä, kun tuutorit opastavat aloittavia opiskelijoita opintojen alkuun. Ensimmäisinä päivinä hoidetaan aloitukseen liittyviä käytännön asioita, tutustutaan kampukseen, kuullaan tuutoreilta hyviä käytännön vinkkejä opiskeluun sekä tietysti tutustutaan uusiin opiskelukavereihin.

Kuopioon Belgiasta ja Espanjasta

Kuopion Microkadun kampuksen Opiskelijapalvelujen edessä kiemurtelee puolen päivän aikaan pitkä jono, kun opiskelijat odottavat vuoroaan kulkulupien saamiseksi. Jonossa odottelevat myös espanjalainen Joan ja belgialainen Louis, jotka ovat aloittamassa opintojaan englanninkielisessä Bachelor of Business Administration, International Business -koulutuksessa.

Molempien ensivaikutelma kampuksesta on hyvä.

-Kampus vaikuttaa isolta, ja täällä on paljon erilaisia tiloja opiskelijoille. Pidän tästä, Louis sanoo.

– Kampussydämen yläpuolella oleva kirjasto näyttää hienolta. Varsinkin lasinen seinä, josta voi katsoa ulos, Joan jatkaa.

Heistä molemmille Suomi ja Kuopio ovat uusia tuttavuuksia. Savonialle päätyminen oli osittain sattumaakin. Joanin ykkösvalinta olisi ollut Wien, mutta Kuopio tuli heti hyvänä kakkosena. Myös Louis haki opiskelemaan useampaan maahan, Belgian lisäksi myös Pariisiin.

– Pidän pohjoisista maista ja odotan innolla täällä asumista, hän kertoo.

Hieman pohjoinen ilmanala ja tuleva talvi kyllä jo nuoria miehiä jännittää.

-Tulen Espanjasta, jossa on aina hyvä sää, joten en ole kokenut talvea aiemmin, Joan sanoo. Hän suhtautuu kuitenkin uusiin elämyksiin avoimella seikkailumielellä.

– Tulin tänne juuri sen takia, että halusin kokea uusia asioita!

Huoneen edessä seisoo pinkkeihin haalareihin pukeutuneita tuutoreita.
Tänä syksynä kampuksella aloittaa noin 80 kansainvälistä opiskelijaa 17 eri maasta. Torstain orientaatiopäivässä tuutorit esittäytyivät opiskelijoille.

Haalarijonossa odotellaan jo harjoittelujaksoja

Kulkulupien saamisen lisäksi toinen tärkeä opintojen aloituksen merkkipaalu on tietenkin haalareiden tilaus. Haalareita sovittamassa ovat myös Anna ja Jemina, joilla on käynnissä röntgenhoitajaopintojen ensimmäinen päivä. Aamupäivällä on saatu jo melkoinen infopläjäys, paljon uutta tietoa sulateltavaksi sekä tutustuttu hieman kampukseen.

– Hyvillä fiiliksillä aloitan opinnot, ei jännittänyt aamulla juuri ollenkaan, Anna kertoo. Jemina sen sijaan myöntää, että jonkin verran etukäteen jännitti, ehkä 8,5/10. Toistaiseksi kaikki on vaikuttanut hyvältä.

– Minulle ehdotettiin röntgenhoitajaopintoja, että tämä olisi hyvä hoitoala. Ja siitä ajatus jäi sitten itämään mieleen, Jemina kertoo alavalinnastaan.

– Olen tutkijapersoona, haluan aina tietää, miksi jokin asia on niin kuin on. Siksi röntgenhoitajan opinnot alkoivat kiinnostaa. Tämä antaa mahdollisuuksia moneen eri työhön, Anna puolestaan kertoo.

Opinnoista eniten he odottavat esimerkiksi harjoittelujaksoja, sitä, että pääsee tutustumaan työhön käytännössä. Ja tietenkin opiskelukavereihin tutustumista.

Microkadun kampus vaikuttaa heistä hienolta – ja isolta.

– Täällä kun oppii liikkumaan paikasta toiseen, niin pärjää sitten varmaan Kysilläkin, he kertovat nauraen.