Pohjoissavolainen ruokajärjestelmä tänään ja tulevaisuudessa – Klusterin avulla kohti kestävämpää tulevaisuutta
Savonian koordinoima Agri-Food klusteri kartoittaa parhaillaan pohjoissavolaisen ruokaketjun nykytilaa ja tulevia tarpeita. Marraskuun aikana järjestetään koko pohjoissavolaisen ruokaketjun treffejä, joissa pohditaan yritysten kesken muun muassa millaista ruokaa Pohjois-Savossa tulevaisuudessa tuotetaan. Mitkä ovat ruokamurroksen vaikutukset alueellisen ruokaketjun kehittämiseen? Mitä alueellamme viljellään tulevaisuudessa? Millaista osaamista, työvoimaa ja asiantuntemusta tarvitsemme tulevaisuudessa? Mitkä ovat ruoka-alan tulevaisuuden trendit ja kuluttajakäyttäytyminen.
Koordinaattori Kaisa Kähkösen mukaan Agri-Food klusterilla halutaan vahvistaa Pohjois-Savon alueen ruokaketjun kehittymistä ja lisätä klusterin avulla alueen ruokajärjestelmän näkyvyyttä sekä ruoka-alan innovointiyhteistyötä niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti.
– Näillä tapahtumilla haluamme koota alan toimijoita yhteen vaihtamaan näkemyksiään nykytilasta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Pohjois-Savo on jo tänään vahva ruokamaakunta, mutta alueen rooli voi olla tulevaisuudessa myös nykyistä suurempi ja näkyvämpi, visioi Kaisa Kähkönen.
Ruokaketjun treffit järjestetään seuraavasti:
Varkauden seutu 15.11.2023 klo 14.00, Navitas-taitotalo, Wredenkatu 2
Suonenjoen seutu 27.11.2023 klo 14.00, Yrityspuisto Futuria, Jalkalantie 6
Kuopion seutu 28.11.2023 klo 14.00, Savonia-ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, A-ovi
Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/S/CDFEF27E37A2110E
Agri-Food klusterin toimintaa kehittävän Agri-Food Network -hankkeen tavoitteena on lisätä TKI- organisaatioiden ja ruokaketjun yritysten keskinäistä yhteistyötä ja innovointia alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Agri-Food Network -hankkeen hallinnoijana toimii Savonia- ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina ovat Luonnonvarakeskus, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä sekä ProAgria Itä-Suomi ry. Hankkeen yhteistyökumppaneiksi on sitoutunut alueen kehitysorganisaatioita sekä ruokaketjun yrityksiä.