Vanhustyön toimijat ovat yhdistäneet voimansa ja kehittäneet alueellisesti toimintamalleja ja työkaluja vanhustyön veto- ja pitovoiman parantamiseen. 25. lokakuuta järjestettävässä vanhustyön webinaarissa tuodaan esille ratkaisuehdotuksia, jotka antavat työkaluja vanhustyön päättäjille ja avainhenkilöille.
– Olemme tutustuneet työssämme vanhustyön yksiköiden arkeen ja järjestäneet koulutuksia, joista on saatu apua työyhteisöjen ongelmakohtien kehittämiseen. Uskomme, että juuri työolojen parantaminen on avain hoitajarekrytoinnin haasteiden ylittämiseen, sanoo Vetovoimainen vanhustyö -hankkeen asiantuntija Heli Kekäläinen Savonia-ammattikorkeakoulusta.
Toimintamallien ja työkalujen kehittämisessä tiivistä yhteistyötä ovat tehneet Savonia-ammattikorkeakoulu, Työterveyslaitos, Metropolia AMK, SAMK, TAMK, Sataedu, Sasky, Essote, XAMK, DIAK, ESEDU ja Savon koulutuskuntayhtymä. Webinaarin rahoittajina toimivat Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Vipuvoimaa EU:lta, Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus sekä Euroopan sosiaalirahasto (ESR).
Webinaarissa punotaan vanhustyön veto- ja pitovoimaa
Lokakuussa järjestettävää Vanhustyössä hyvää näkyvissä -webinaaria on TTL:n, Essoten ja oppilaitosten lisäksi toteuttamassa myös näyttelijä Seela Sella, joka sanoo suorat sanat vanhustyön imagosta.
– Tahdomme haastaa kaikki päättäjät kuulemaan, että vanhustyössä on todellakin hyvää näkyvissä, kunhan vain toimimme ajoissa ja teemme uudenlaisia ja rohkeita päätöksiä. Yleensä kerrotaan vain epäkohdista, mutta alalla tapahtuu paljon hyvääkin, joka jää piiloon, Sella toteaa.
Hyvä esimerkki vanhustyön onnistumisista on vuodenvaihteessa 2020-2021 järjestetty Vinkkaa paras vanhustyön työyhteisö -kilpailu, johon otti osaa 282 työyksikköä.
– Kokemuksemme mukaan vanhustyön kentällä on runsaasti myös niitä vanhustyön yksiköitä, joilla ei ole pulaa työntekijöistä. Webinaarissa kerromme, millaiset ominaisuudet tekevät yksiköstä veto- ja pitovoimaisen, Heli Kekäläinen sanoo.
Vanhustyössä hyvää näkyvissä -webinaari 25.10. kello 13–15. Ilmoittautumiset viimeistään 21.10. klikkaamalla tästä.
Tapahtuma on maksuton.