Kategoria: Ruokaliiketoiminta
![Sipulit laarissa.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2024/06/vehvilaisen_sipulitilan_sipulilaari.jpeg)
Kategoria: Ruokaliiketoiminta
![Sipulit laarissa.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2024/06/vehvilaisen_sipulitilan_sipulilaari.jpeg)
Vehviläisen sipulitilalla kokoonnuttiin parantamaan maaperää ja hallitsemaan sivuvirtoja
25.06.2024
Vehviläisen sipulitilalla järjestettiin Agri-Food klusterin treffit, jossa sukellettiin maaperän terveyden ja sivuvirtojLue lisää
Lue lisää![Pöydällä ravintolan ruoka-annoksia,joita kokki taustalla asettelee.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2024/06/Annokset_menukilpailu-mainoskuvaa.jpg)
Nyt etsitään Pohjois-Savon maukkainta menukokonaisuutta
07.06.2024
Ravintola-alan ammattilaisille suunnatussa kilpailussa osallistujat hyödyntävät pohjoissavolaisia raaka-aineita innovatiivisesti.Lue lisää
Lue lisää![Piirretyssä kuvassa ihmisiä pyöreän pöydän ympärillä neuvottelemassa, taustalla maailman kartta.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2024/03/cropped-kuvassa_seitseman_piirrettya_henkiloa_istuu_pyorean_poydan_aarella_ja_keskustelee__poydan_taustalla_on_iso_maailman_kartta__kuva_adobe_stock.jpeg)
Pohjois-Savon ruoka-alan tulevaisuus – kohti kestävää kasvua ja vientiä
26.03.2024
Maa- ja metsätalousministeriö kokosi Pohjois-Savon ruoka-alan toimijoita yhteen ruoka-alan kasvuun ja vientiin liittyen.Lue lisää
Lue lisää![Ruoka-annoksia pöydällä.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2021/12/Kuva-3.-pohjoissavolainen-ruokapoyta.jpg)
Kestävämpi yhdessä – Agri-Food Klusterin brändäys
26.02.2024
Klusteri on syntynyt aidosta tarpeesta ja halusta vahvistaa Itä- ja Pohjois-Suomen maaseutuelinkeinoja ja ruokaketjua. Lue..
Lue lisää![Marjasmoothie ja karhunvatukoita.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2024/02/ruokavalioindeksi.jpeg)
Ruokavalioindeksin kehittämistä palvelumuotoilun keinoin
21.02.2024
Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto kehittävät yhdessä ruokavalioindeksiä palvelumuotoilun keinoin.Lue lisää
Lue lisää![Ruoka-annoksia pöydällä.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2021/12/Kuva-3.-pohjoissavolainen-ruokapoyta.jpg)
Ethical Food Entrepreneurship
20.02.2024
The world’s growing demand for food, limited resources related to climate change and the inability..
Lue lisää![Ruoka-annoksia pöydällä.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2021/12/Kuva-3.-pohjoissavolainen-ruokapoyta.jpg)
Eettinen elintarvikeyrittäjyys
02.02.2024
Maailman kasvava ruoan kysyntä, ilmastonmuutokseen liittyvät resurssien rajallisuus ja maatalouden kyvyttömyys vastata kasvavaan kysyntään pakottavat..
Lue lisää![Winter vegetarian, vegan food cooking ingredients. Flat-lay of vegetables, fruit, beans, cereals, kitchen utencil, dried flowers, olive oil over white wooden background.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2023/11/Vihanneksia-poydalla.jpeg)
Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus 28.11.
03.11.2023
Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille,..
Lue lisää![Kokki katsoo kameraan ja hymyilee.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2023/08/Kokki-katsoo-kameraan-ja-hymyilee.jpeg)
Savonia-artikkeli: Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset huomioivat nyt myös ympäristövaikutukset!
30.08.2023
Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa 2023 ja päivityksiä on ollut noin 10 vuoden välein viimeisen..
Lue lisää![Agrologiopiskelijoita pellolla.](https://www.savonia.fi/app/uploads/2022/10/Agrologi_kuva_Ursula_Arsiola-56.jpg)
Savonia-artikkeli: Pellonkäytön suunnittelulla rehuomavaraisuuteen
18.08.2023
Rehuomavaraisuus tilalla luo varmuutta yrityksen kannalta ja vaatii suunnitelmallisuutta pellonkäytön, tilan koneistuksen ja siilokapasiteetin suhteen...
Lue lisää