Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

ET21SP Tietotekniikan tutkinto-ohjelma

Englanninkielinen versio

Opetussuunnitelman vastuuhenkilö: Pasi Liimatainen

Koulutuksen lähtökohdat

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma johtaa tietotekniikka-alan ammattikorkeakoulututkintoon, tutkintonimike on insinööri (AMK). Opintojen laajuus on 240 opintopistettä ja kesto 4 vuotta. Tutkinnon tuottama osaaminen vastaa Euroopan unionin alueella yhteisesti määriteltyä korkeakoulutasoa, mikä mahdollistaa työvoiman ja asiantuntijoiden liikkumisen.

Tutkinto-ohjelma antaa opiskelijalle ammatilliset tiedot ja taidot toimia insinöörin tehtävissä kansainvälisellä ja eri toimialoja läpileikkaavalla ICT-alalla. Tutkinto-ohjelmasta valmistuvat insinöörit hallitsevat matemaattis-luonnontieteelliset perustiedot, projektityöskentelyn menetelmät ja viestintätaidot sekä tuntevat elinkeinoelämän keskeiset toimintaperiaatteet.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa keskitytään erityisesti tietojärjestelmien toteutustekniikoihin, joilla toteutetaan ja integroidaan yhteen erilaisia ohjelmistoja, käyttöliittymiä, tietokantoja, tietoverkkoja, palvelimia ja päätelaitteita. Opiskelija voi suunnata opintojaan ohjelmistotekniikkaan tai tietoverkkotekniikkaan. Opiskelija voi suunnata opintojaan ohjelmisto¬tekniikkaan, tietoverkkotekniikkaan tai Itä-Suomen yliopiston maisteripolkuun.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuneet insinöörit sijoittuvat ohjelmistojen ja tietoverkkojen suunnittelu- ja toteutustehtäviin sekä esimies-, koulutus-, myynti- ja markkinointitehtäviin. Työnantajat voivat olla suomalaisia tai kansainvälisiä yrityksiä, kuten suunnittelutoimistoja, tietojärjestelmiin, tietojenkäsittelyyn ja ohjelmistotuotantoon erikoistuneita yrityksiä, alan tuotekauppaa harjoittavia yrityksiä sekä erilaisia julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioita.

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.