Älypuhelin ja stetoskooppi.

Tradenomi (ylempi AMK), Digital Health, verkko-
toteutus

Opiskele verkossa Digital Health -osaajaksi!

Koulutuspaikkakunta: verkkokampus
Laajuus: 90 op, 2-3 vuotta

Digitalisaatio haastaa paitsi sosiaali- ja terveysalan toiminnan, myös ajattelun. Uutta on, että asiakas saa kaiken itseään koskevan tiedon ja vertaisena osallistuu itseään koskevaan päätöksentekoon. Digitalisaatio ei kuitenkaan synny itsestään. Siihen tarvitaan monialaista osaamista, jotta työelämä sitoutuu muutokseen ja sen aktiiviseen eteenpäin viemiseen. Digitalisaatio tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia tiedolla johtamiseen. Vuoden 2014 alusta lukien terveyspalveluja on voinut käyttää kaikissa EU-maissa. Rajat ylittävään hoitoon haetaan sähköisistä palveluista lisäarvoa.

Master in Digital Health antaa valmiuksia tulevaisuuden sosiaali- ja terveysalan palvelujen innovatiiviseen sähköiseen kehittämiseen, palvelujen tuottamiseen, asiantuntijaorganisaation johtamiseen sekä palvelujen laatutyön kehittämiseen ja johtamiseen. Koulutuksessa hankitaan valmiuksia tulevan sote-uudistuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin erilaisissa alan toimintaympäristöissä.

Opinnot voit suorittaa kokonaan verkko-opintoina. Tutkinto-ohjelma on englanninkielinen. Opiskelijana teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman yhdessä ohjaavan opettajasi kanssa. Koulutus järjestetään yhdessä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kanssa.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opinnäytetyön aihetta valitessa voit huomioida oman työsi ja työyhteisösi kehittämistarpeet ja suunnata kehittämistyön aiheesi sen mukaisesti. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä erilaisiin yhteistyöorganisaatioihin. Kaikissa oppimistehtävissäsi käytät näyttöön perustuvaa tietoa ja sovellat opittua käytännön työelämään.

Ammattiopintoja ovat esimerkiksi: Asianmukaiset johtamis- ja osallistumistyökalut (Leadership and technology in supporting staff and client participation), Monialainen ja eri käyttäjäryhmien välinen yhteistyö ja yrittäjämäinen tapa toimia (Interdisciplinary collaboration and entrepreneurship), esineiden Internetin, mobiileiden palveluiden sekä työ-, palvelu- ja osallistumisprosessien vuorovaikutteinen kehittäminen (Integration of Mobile and IoT applications, Use cases and personalised technology), Sähköisten palveluiden hallinnointiosaaminen eri ympäristöissä (Managing digitalised health services, procurement contracts, protocols, certified devices and international health care law) ja Sosiaali- ja terveysalan sähköisten palveluiden turvallisuus (Security and ethical approaches in digitalised health services).

Yhteisiä opintoja ovat mm. menestyvä organisaatio, digitaaliset toimintaympäristöt, innovaatio-osaaminen, sähköisiin palveluihin liittyvä liiketoimintaosaaminen ja tutkimuksellinen kehittäminen.

Opiskelija pitelee Savonian kahvikuppia kädessään.

Työelämä vahvasti taustalla

YAMK-opiskelijana voit kytkeä opintojaksojen oppimistehtäviä ja opinnäytetyösi oikeaan työelämään, joko omaan työpaikkaasi tai muuhun valitsemaasi organisaatioon. Lisäksi Savonian tutkimus- ja kehittämistoiminnassa on tarjolla työelämään liittyviä oppimistehtäviä tai opinnäytetyön aiheita.

Opiskelija seisoo kirjastossa kirja kädessä.

Savonia Master School

Työ- ja toimintaympäristön muuttuessa osaamisen kehittäminen ja uusimman tiedon hakeminen on tie työmarkkinoilla menestymiseen. Opiskelemalla ylemmän korkeakoulututkinnon Savonia Master Schoolissa kasvatat osaamistasi ja saat tietotaidon työelämän kehittämiseen. Ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativampiin tehtäviin.

Opiskelijat pitävät kahvitaukoa kampuksen ravintolassa.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä ja opiskeluaika noin 2,5–3 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin koulutuksen opetussuunnitelman avulla.

Uramahdollisuudet

UrAsiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä alan asiantuntija- ja johtamistehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä. YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Tradenomi (YAMK) on englanniksi Master of Business Administration, Digital Health (MBA).

Tehtävänimikkeitä: sähköisten palveluiden asiantuntija, hanke- tai projektipäällikkö, palveluesimies, palvelupäällikkö, suunnittelija, kouluttaja

Kevät 2024, 1. yhteishaku

Hakuaika

03.01.2024 – 17.01.2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan kevään 2024 ensimmäisessä yhteishaussa. Hakuaika päättyy 17.1.2024 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Elisa Snicker
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 5015

Liisa Klemola
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6203

Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset

Koulutus on suunnattu tradenomi (AMK) – tutkinnon suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.
 
Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) liiketalouden alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.
 
Tutkinto-ohjelman opetuskieli on englanti, joten opiskelijalla tulee olla myös riittävä englannin kielen taito selviytyäkseen opinnoista.
 

Työkokemus

 

Hakukelpoisuuteen vaadittava kahden vuoden (24 kk) työkokemus täytyy olla kertynyt aikavälillä tutkintotodistuksen myöntämispäivästä heinäkuun loppuun (31.7.2024).
 
Työkokemus ilmoitetaan hakulomakkeella täysinä kuukausina. Osa-aikatyön tunnit tulee muuntaa kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän. Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
 
Työkokemuksen määrä ja laatu tulee osoittaa työtodistuksin. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. organisaation nimi ja yhteystiedot, työsuhteen alkamis- ja päättymispäivämäärät, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Työtodistuksessa tulee myös olla todistuksen antajan nimi, nimike, virallinen allekirjoitus ja allekirjoituspäivämäärä. Viralliseksi allekirjoitukseksi hyväksytään todistuksen antajan omakätinen allekirjoitus tai sähköinen allekirjoitus (kaunokirjoitusfontilla tehty allekirjoitus ei ole virallinen). Voimassaolevasta työsuhteesta tulee pyytää työnantajalta väliaikainen työtodistus, mikäli työkokemuksen määrää ei voi todistaa muilla aikaisemmilla työtodistuksilla. Työsopimuksia ei voida huomioida.
 
Alan päätoiminen yrittäjyys voidaan hyväksyä myös työkokemukseksi. Todistaakseen yrittäjyyden hakijan tulee toimittaa YEL-vakuutustodistus (YEL= yrittäjäeläkevakuutus) ja ote Kaupparekisteristä (tai muusta vastaavasta, jossa näkyy yrityksen nimi, toimiala ja aika jolloin yritys on ollut toiminnassa).
 
Ulkomailla hankittu työkokemus todistetaan vastaavin virallisin dokumentein. Mikäli työtodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomi, ruotsi tai englanti, on alkuperäiskielisen todistuskopion lisäksi toimitettava kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä, josta tulee käydä ilmi kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
 
Huom! Hakijan tulee liittää kopiot työtodistuksista Opintopolun hakulomakkeelle 24.1.2024 klo 15 mennessä.

Opiskelijavalinta

Aloituspaikat: 15

Opiskelijat valitaan valintakurssin perusteella.  

Valintakurssi on tutkintoon kuuluva viiden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka vastaa noin 135 tunnin työpanosta. Valintakurssin suorituskieli on englanti. Valintakurssi toteutetaan Savonian verkko-oppimisympäristössä. Hakijoille lähetetään hakuajan jälkeen sähköpostilla ohjeet valintakurssille kirjautumista varten.  

Valintakurssi avautuu 7.2.2024 klo 10.00 ja sulkeutuu 13.3.2024 klo 23.00.   

Valintakurssin maksimipistemäärä on 100 pistettä. Valintakurssin jokaisesta osiosta on saatava vähintään 40% osion maksimipisteistä, jotta valintakurssin tulos on hyväksytty.

Valintakurssi on yhteinen seuraavan Savonian hakukohteen kanssa: Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), Digital Health.

Hakukohde ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä.

Avoimen ammattikorkeakoulun suorituksen saavat kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet valintakurssin hyväksytysti. 

Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämällä valintakurssilla, niitä tulee hakea 24.1.2024 klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.

Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla

Opintojen rakenne

Tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi 2,5 – 3 vuodessa.

Tutkintoon kuuluu 30 op syventäviä ammattiopintoja, 30 op valinnaisia opintoja ja 30 op opinnäytetyö.

Opetuskieli

Tutkinto-ohjelman opetuskieli on englanti.

Opiskelijan ei tarvitse hallita englantia täydellisesti opintoja aloittaessaan. Kielitaito paranee opintojen edetessä. Monikulttuurinen oppimisympäristö, jossa kanssaopiskelijat puhuvat useita eri kieliä, on omiaan valmentamaan kansainvälisen työelämän haasteisiin!