Opiskelijoita konetekniikan työsalissa.

Insinööri (AMK), kone-
tekniikka, monimuoto-
toteutus, Iisalmi

Tulevaisuuden koneita ja tehokasta tuotantoa!

Koulutuspaikkakunta: Iisalmi
Laajuus: 240 op, 4 vuotta

Konetekniikan insinöörinä suunnittelet ja tuotat mekaaniseen työhön tarkoitettuja koneita ja laitteita. Kone- ja metallituoteteollisuuden menestystuotteita ovat muun muassa risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, massa- ja paperikoneet, hissit sekä metsä-, maanrakennus- ja maatalouskoneet.

Savonian konetekniikan opinnoista saat vahvan tuotantotekniikan, koneenrakennuksen ja talouden osaamisen – vahvalla matematiikan ja fysiikan osaamisella höystettynä! Myös tuotantorobotit ja digitaaliset työkalut – esimerkiksi simuloinnin ja mallinnuksen välineinä – tulevat tutuiksi.

Teknisen osaamisen ohella koulutus tarjoaa tietotaidon projektien hallintaan ja projektien johtamiseen. Osa opinnoista suoritetaan työelämästä tulevien projektien parissa, joten pääset harjaannuttamaan ryhmässä työskentelyä ja projektimaista toimintaa jo opintojen aikana.

Valmistuttuasi olet monipuolinen konetekniikan asiantuntija. Hallitset tuotantotekniikan eri osa-alueet, koneiden ja laitteiden suunnittelun sekä toteutuksen.

Työssäsi konetekniikan insinöörinä teet esimerkiksi suunnittelua tai tuotannon kehitystä. Kokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä laatuasioihin ja huoltoon liittyviin tehtäviin tai myynnin ja markkinoinnin tehtäviin.

Tutkinto-ohjelmalla on vahvat juuret Pohjois-Savossa. Insinöörejä on koulutettu Savossa vuodesta 1886 asti. Tämän vuoksi Savonialla on vahvat verkostot paikallisen yritystoiminnan kanssa.

Koulutuksen sisältö

Savonian konetekniikan insinöörikoulutuksesta saat konetekniikan alalla tarvittavan tietotaidon. Opiskelet erilaisia valmistusmenetelmiä, tuotantoprosesseja, tuotannon simulointia ja laatuajattelua.

Työelämäläheisten opintojen aikana pääset tekemään projekteja yhdessä yritysten ja muiden opiskelijoiden kanssa. Koneinsinöörien avulla yritykset pystyvät kehittämään tuotantoaan kilpailukykyiseen ja korkealaatuiseen suuntaan.

Koulutuksessa opit hyödyntämään nykyaikaisia tietokonepohjaisia menetelmiä: 3D-suunnittelujärjestelmiä, simulointia ja etäohjelmointia. Myös tuotekehitysprosessi, automaation menetelmät, tuotteen arkkitehtuuri, tuoterakenne ja modulointi samoin kuin verkostoituneet tuotantojärjestelmät tulevat tutuiksi. Lisäksi pääset perehtymään koneiden ja laitteiden elinkaariajatteluun.

Piia opiskelee konetekniikan insinööriksi.

Piian tarina

”Lukion jälkeen opiskelin oppisopimuksella hitsaajaksi. Oppisopimuksen aikana ajattelin, että olisin töissä ja jatkaisin opintoja. Konetekniikan insinööriksi opiskeleminen oli hyvin luontainen siirtymä.”

Opiskelijoita konetekniikan työsalissa.

Opiskelu tekniikan alalla

Tekniikan alalle tarvitaan jatkuvasti syvällistä ammattiosaamista sekä uusia ideoita. Valmistuttuasi sijoitut laaja-alaisesti asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Savonian tekniikan ala tarjoaa monta mahdollisuutta.

Savonia-brändätty kahvimuki opiskelijan työpisteellä.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja opiskeluaika noin 4 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.

Uramahdollisuudet

Konetekniikan insinöörit sijoittuvat monipuolisesti erilaisiin teollisuuden tehtäviin, muun muassa suunnittelu-, projekti-, laatu- ja tuotannonohjaustehtäviin. Työkokemuksen ja työntekijän erikoistumisen mukaan työtehtävät muuttuvat vuosien varrella usein esihenkilö- ja johtamistehtäviksi.

Teknologiateollisuudessa menestyminen vaatii usein myös kansainvälisyysosaamista, joten kielitaidon merkitys ja kulttuuriosaaminen on tärkeää.
Omilla valinnoillasi on suuri merkitys opintojesi sisältöön.

Syksyn yhteishaku 2024

Hakuaika

28.08.2024 – 11.09.2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan syksyn 2024 yhteishaussa, hakuaika päättyy 11.9.2024 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta, sekä yleiset hakukelpoisuusvaatimukset löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Tatu Westerholm
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6283

 

Opiskelijavalinta

Aloituspaikat: 25
Aloituspaikoista ensikertalaisille: 23
Hakukelpoisuusvaatimukset: Yleinen hakukelpoisuus

Opiskelijat valitaan Savonian konetekniikan yhteisen valintakurssin perusteella. Valintakurssi on yhteinen seuraavien syksyn 2024 yhteishaun hakukohteiden kesken:

  • Insinööri (AMK), konetekniikka, monimuotototeutus (Kuopio)
  • Insinööri (AMK), konetekniikka, monimuotototeutus (Iisalmi)

Valintakurssi on tutkintoon kuuluva viiden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka vastaa noin 135 tunnin työpanosta. Valintakurssi toteutetaan Savonia-ammattikorkeakoulun verkko-oppimisympäristössä. Hakijoille lähetetään 24.9. mennessä sähköpostilla ohjeet valintakurssille kirjautumista varten.

Valintakurssi avautuu 25.9.2024 klo 10.00 ja sulkeutuu 30.10.2024 klo 23.59.

Valintakurssin maksimipistemäärä on 100 pistettä ja siitä on saatava vähintään 40 pistettä voidakseen tulla valituksi.

Avoimen ammattikorkeakoulun suorituksen saavat kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet valintakurssin hyväksytysti. Valintakurssi hyväksiluetaan valitun opiskelijan opintoihin.

Valintakurssi voi sisältää mm. monivalintatehtäviä, kirjoitustehtäviä ja aikarajallisia tenttejä. Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä Savonian järjestämällä valintakurssilla, niitä tulee hakea viimeistään 18.9.2024 klo 15.00 mennessä. Katso ohjeet Hakeminen-sivulta kohdasta Yksilölliset järjestelyt.

Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla

 

Suuntautumisen valinta

Koulutus painottuu tuotantotekniikkaan. Varsinaista suuntautumisen valintaa ei kuitenkaan tehdä.

Tuotantotekniikan insinööriopiskelijana opiskelet erilaisia valmistusmenetelmiä, tuotantoprosesseja, tuotannon simulointia ja laatuajattelua. Tuotantotekniikkaan suuntautuneiden koneinsinöörien avulla yritykset pystyvät kehittämään tuotantoaan kilpailukykyiseen ja korkealaatuiseen suuntaan.

Opintojen rakenne

Konetekniikan insinöörin opintojen laajuus on 240 opintopistettä. Opintojen kesto on noin 4 vuotta.

Opintojen rakenne:

  • perusopinnot 60 op
  • ammattiopinnot 70 op
  • tuotantotekniikan ammattiopinnot 30 op
  • ammatilliset valinnaiset 20 op
  • harjoittelu 30 op
  • vapaasti valittavat 15 op
  • opinnäytetyö 15 op

Opetuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuotototeutuksena, ja opiskelu on päätoimista. Opinnot toteutetaan etä- ja itseopiskeluna, verkko-opiskeluna sekä lähiopetuksena.

Opiskelu tapahtuu pääosin etäopiskeluna. Osa opiskelusta on läsnäolovelvoitteista.

Lähiopetus järjestetään pääosin Iisalmen kampuksella. Lähiopetusta järjestetään pääsääntöisesti tiistai- ja torstai-iltaisin sekä lauantaisin.

Monimuoto-opinnoissa oppiminen tapahtuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Monimuoto-opiskelijana olet aktiivinen oppija ja vastaat itse opintojesi etenemisestä. Henkilöstömme tukee sinua tavoitteiden asettamisessa ja niiden saavuttamisessa.

Yksi lukuvuosi on laajuudeltaan noin 60 op ja sen suorittamiseen vaaditaan keskimäärin 1600 tunnin työpanos.