Opinto-opas

Vuonna 2022 alkavat ja sitä aiemmat koulutukset

Kulttuuriala, Muotoilu
Kulttuuriala, Musiikki ja Tanssi
Luonnonvara-ala
Matkailu- ja ravitsemisala
Sosiaali- ja terveysala, Iisalmi
Sosiaali- ja terveysala, Kuopio
Tekniikan ala, Kuopio
Tekniikan ala, Varkaus
Liiketalouden ala, Kuopio
Savonian monialaiset opinnot
Savonian valintakurssit

Savonian uuden opinto-oppaan (2023 ja tämän jälkeen alkavat koulutukset) löydät täältä.

Lähtökohdat Osaamistavoitteet Opintojen rakenne Asiantuntijuuden kehittyminen Toteutus Opintojaksotaulukko

EM20SM Rakennusmestarin tutkinto-ohjelma, infrarakentaminen (monimuotototeutus)

Opetussuunnitelman vastuuhenkilö: Harry Dunkel

Koulutuksen lähtökohdat

Rakennusmestarin tutkinto-ohjelma johtaa tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon, tutkintonimike on rakennusmestari (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta. Tutkinnon tuottama osaaminen vastaa Euroopan unionin alueella yhteisesti määriteltyä korkeakoulutasoa, mikä mahdollistaa työvoiman ja asiantuntijoiden liikkumisen.

Rakennusmestarikoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet toimia rakennustyömaan työnjohtotehtävissä. Lisäksi valmistunut rakennusmestari saa kelpoisuuden toimia maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa rakennustöissä vastaavana työnjohtajana. Rakennusmestarin tehtävät koostuvat monipuolisista ja käytännönläheisistä infra-alan tuotannon hallinta- ja työnjohtotehtävistä. Tehtäviin kuuluvat erilaiset johtotehtävät, kuten laadun, työturvallisuuden, kustannusten ja aikataulujen hallinta, työn aikana tapahtuvan suunnittelun ohjaus, töiden ja toimitusten organisointi sekä työmaan hankinnat

Rakennusmestarikoulutuksen opinnot suuntautuvat infran rakennustuotantoon, kuten infratyömaan tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtäviin sekä rakennusprojektien hallintaan. Opiskelija saa opinnoissaan lisäksi taitoja työskennellä laajasti rakennusalan eri tehtävissä. Opiskelija saa valmiudet kehittää monipuolisesti ammattitaitoaan alan tehtävissä.

 

Pidätämme oikeuden opetussuunnitelmien muutoksiin mm. opiskeltavien sisältöjen päivitystarpeiden takia.